23 ноември - Ден на психотерапията

23 ноември - Ден на психотерапията

На 23 ноември се отбелязва Денят на психотерапията. От днес екипът на Центъра за психологична помощ в болница „Лозенец“ може да се похвали с нова интернет-страница, на която всички нуждаещи се могат да потърсят необходимата информация за предлаганите услуги и да запишат час за посещение.

Няма подходяща възраст или определен проблем, който да предполага психотерапия. Психотерапията помага на хората не само да разрешават проблемите си, но и да живеят по-здрав и най-вече щастлив живот. Емоционалните проблеми могат да се проявят като телесни заболявания или симптоми, както и обратното – когато не сме физически здрави, болестта се отразява на психическото ни състояние, казват психотерапевтите от Центъра.

Психотерапията е процес на сътрудничество и диалог с терапевта и активното участие на пациента при разрешаването на проблемите му. Тя осигурява подкрепяща, конфиденциална среда, позволяваща отворен разговор със специалиста, който от своя страна е обективен, неутрален, не съди постъпки и реакции, а съпровожда в процеса на намиране на индивидуално подходящо решение. Истината е, че „няма нищо по-естествено от това да искаш да живееш по-добър живот“, споделя д-р Виолета Азис - ръководител на Центъра за психологична помощ.

Център за психологична помощ „ЛОЗЕНЕЦ“

Предоставя защитено пространство за споделяне, топло отношение и достъпна психотерапевтична грижа за всеки пациент.

Back To Top